Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αχαϊας - κλείστε ραντεβού Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Συχνές Ερωτήσεις

 1. Σε περίπτωση που χρειαστεί επανέλεγχο το όχημα μου, ποιά είναι η οικονομική επιβάρυνση;

  Στο ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζώης Αθανασόπουλος ο εμπρόθεσμος επανέλεγχος κοστίζει απο 3 έως 10 ευρώ.

   

  Έλεγχος ΚΤΕΟ σημαίνει οδηγώ με ασφάλεια και προστατεύω το περιβάλλον. Εμείς στο ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζώης Αθανασόπουλος  στηρίζουμε την οδηγική ασφάλεια χωρίς να επιβαρύνουμε τον οδηγό με ολόκληρο το  κόστος ελέγχου. Έτσι σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότεροι από έναν επανέλεγχο, λόγω μη επιτυχούς επισκευής, ο οδηγός επιβαρύνεται με ένα συμβολικό ποσό.


  Σε περίπτωση εκπρόθεσμου επανελέγχου επιβαρύνεστε με το παράβολο εκπρόθεσμου επανελέγχου. Για να δείτε τα παράβολα πατήστε εδώ

 2. Γιατί χρειάζεται ο τεχνικός έλεγχος; 


  Ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων θεσμοθετήθηκε μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η κακή συντήρηση και η αδιαφορία των οδηγών για τη σωστή λειτουργία όλων των οργάνων του οχήματος τους θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 3. Θέλω να ανανεώσω το ασφαλιστήριο του οχήματος μου. Πρέπει το οχημά μου να έχει περάσει ΚΤΕΟ;

  Το δελτίο ΚΤΕΟ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση ασφαλιστήριου συμβολαίου. Σύμφωνα με τον νόμο 3897/2010 του οποίου οι ρυθμίσεις έχουν εφαρμογή από την 10/12/2010, όσα οχήματα δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση τους για έλεγχο ΚΤΕΟ, δεν θα μπορούν να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους.

 4. Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω χάσει το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου αλλά υπάρχει το προηγούμενο σήμα; Υπάρχει κάποια επιπλεόν χρέωση;

  Η απώλεια του προηγούμενου δελτίου τεχνικού ελέγχου επιφέρει χρέωση εκπρόθεσμου ελέγχου. Όμως το ΚΤΕΟ το οποίο διενέργησε τον έλεγχο του οχήματος μπορεί να εκδώσει αντίγραφο του προηγούμενου εκδοθέντος δελτίου. Το Ειδικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου που επικολλάται στην πινακίδα, δεν αποτελεί αποδεικτικό ελέγχου.

 5. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Πώς μπορώ να εξυπηρετηθώ πιο γρήγορα; 


   

  • Στο ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζώης Αθανασόπουλος αν δεν έχετε χρόνο σας περνάμε ΕΜΕΙΣ το όχημα σας ΚΤΕΟ. Μόνο εδώ μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία Παραλαβής-Παράδοσης του αυτοκίνητου στο χώρο σας ΔΩΡΕΑΝ!                                                                                Αρκεί να καλέσετε το 10606 και να μας ενημερώσετε για την ώρα που επιθυμείτε να έρθουμε να το παραλάβουμε.
  • Στο ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζωης Αθανασόπουλος σεβόμαστε τον περιορισμένο χρόνο των πελατών μας και είμαστε συνεπής στα ραντεβού μας. Αρκεί να κλείσετε ένα ραντεβού καλώντας το 10606 η μέσω της ιστοσελίδας μας, να φέρετε το όχημα σας στο χώρο μας και να περιμένετε 20-30’ στην αίθουσα αναμονής.
  • Γλιτώστε χρόνο στο δρόμο αφού το ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζώης Αθανασοπουλος είναι το μόνο ΚΤΕΟ στη Πάτρα που προσφέρει τόσο εύκολη πρόσβαση αφου απέχει μόλις 500μ από την έξοδο Γλαύκου της περιμετρικής Πατρών, απέχει μόλις 10’ από το κέντρο της Πάτρας και ενώνεται με κεντρικές αρτηρίες και έτσι διευκολύνει τα βαρέα οχήματα
 6. Τι ελέγχους πραγματοποιεί το ΚΤΕΟ; 


  • Οπτικός έλεγχος
  • Έλεγχος σύγκλισης-απόκλισης
  • Έλεγχος καυσαερίων
  • Έλεγχος φώτων
  • Έλεγχος συστήματος πέδησης
  • Έλεγχος ανάρτησης

  Για  να μάθετε περισσότερα για τα αντικείμενα ελέγχου πατήστε εδώ

 7. Θέλω να μεταβιβάσω το όχημα μου. Πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ; 


  Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου προκειμένου να μεταβιβασθεί.

 8. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου που παρέχεται από ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχει την ίδια ισχύ με αυτό των κρατικών ΚΤΕΟ;

  Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είναι κοινό για όλα τα ΚΤΕΟ. Ο έλεγχος όμως στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι πιο αξιόπιστος, πιο σύντομος και πιο ενδελεχής.

 9. Πως λειτουργεί η υπηρεσία ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ οχήματος?

  Σε περίπτωση που ο χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος και δεν προλαβαίνετε να φέρετε το όχημα σας για έλεγχο το ΙΚΤΕΟ ΑΧΑΙΑΣ Ζώης Αθανασόπουλος το κάνει για εσάς!!

  1. Καλείτε το 10606 για ραντεβού
  2. Ενημερώνεστε για τα δικαιολογητικά που πρέπει να παραδώσετε στον οδηγό
  3. Δηλώνετε τη διεύθυνση και την ώρα που επιθυμείτε να έρθει ο οδηγός να παραλάβει το όχημα σας
  4. Παραδίδεται το όχημα στον οδηγό
  5. Το όχημα σας υπόκειται στον τεχνικό έλεγχο
  6. Σας επιστρέφεται το όχημα την ώρα που επιθυμείτε στο σημείο που επιθυμείτε

  ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ!!