Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αχαϊας - κλείστε ραντεβού

Κομισιόν: Αυστηρότεροι τεχνικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα και δίκυκλα

Κομισιόν: Αυστηρότεροι τεχνικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα και δίκυκλα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2012 19:16

Αυστηρότερους και συχνότερους τεχνικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και την επέκτασή τους στα δίκυκλα και στα μοτοποδήλατα, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επισημαίνει ότι πέντε άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη λόγω τεχνικών αστοχιών. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα τεχνικά ελαττώματα και οι βλάβες ευθύνονται για το 6% των ατυχημάτων με αυτοκίνητα, δηλαδή για 2.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες κάθε χρόνο. Το 8% των με δίκυκλα συνδέεται επίσης με τεχνικά ελαττώματα.

Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία δείχνουν ότι έως και το 10% των αυτοκινήτων κάποια στιγμή παρουσιάζουν ελάττωμα, λόγω του οποίου ενδέχεται να μην περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης, πολλές βλάβες με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια (όπως στο σύστημα ABS και στον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας) δεν ελέγχονται σήμερα με τους ισχύοντες κανόνες.

Τα υφιστάμενα πρότυπα για τους τεχνικούς ελέγχους χρονολογούνται από το 1977, όταν η τεχνολογία των οχημάτων αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με σήμερα.

Οι νέες προτάσεις έχουν στόχο να σώζονται περισσότερες από 1.200 ζωές κάθε χρόνο και να αποφεύγονται περισσότερα από 36.000 ατυχήματα λόγω τεχνικής αστοχίας

www.tanea.gr