Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αχαϊας - κλείστε ραντεβού

ΚΤΕΟ και τέλη για τα σκάφη αναψυχής

Από την Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ,

Μετά τα δίκυκλα τα οποία θα πρέπει να περνούν από ΚΤΕΟ, σειρά φαίνεται πως έχουν και τα σκάφη αναψυχής, θεσμός ο οποίος λειτουργεί στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στην Ε.Ε. είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) της προωστικής μηχανής αλλά και του σκάφους, ώστε να τα ασφαλίσουν ή να ανανεώσουν τις άδειες πλόων τους.

Από τον τακτικό τεχνικό έλεγχο των μηχανών στα σκάφη αναψυχής της Ελλάδας θα ελαχιστοποιηθούν τα ναυτικά ατυχήματα που προέρχονται από τεχνικές βλάβες ασυντήρητων κινητήρων, ενώ παράλληλα η «μαύρη» εργασία και η φοροδιαφυγή θα μειωθούν από τον κλάδο, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία, καθώς οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής θα πρέπει να επισκέπτονται τα νόμιμα συνεργεία ώστε να προμηθευτούν το δελτίο ελέγχου.

Τη θέσπιση τακτικού ελέγχου των μηχανών στα σκάφη υποστηρίζει και το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (ΣΕΜΕΞ) μέσω υπομνήματος που έχει καταθέσει στα μέσα Ιανουαρίου προς το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων.

Tου Γιώργου Ανδρή

andris@pegasus.gr